Blog - Succes I Veterinær Praksis

Category Archives for "Blog"

Her er succes dyrlægerne igangmed komprimeret læring og har succes med personlig udvikling

Online markedsføring for dyrlæger gjort rigtigt

Online markedsføring for dyrlæger og andre servicebaserede virksomheder gjort rigtigt

I denne guide lærer du hvad etisk og værdiskabende online markedsføring er, og hvordan det kan bruges i servicevirksomheder. Vi er dyrlæger, så mange af eksemplerne vil komme fra vores branche, men tilgangen og elementerne vil kunne bruges i dit firma også.

Se mere...

Overblik og tips til hudpatienter og allergi hos hund og kat

Overblik og tips  til hudpatienter og allergi hos hund og kat

Her får du en kort oversigt og de ressourcer, jeg har om allergi og hudlidelser hos hunde og katte. Oversigten er særlig god til dig, der ikke interesserer dig voldsomt for denne type patienter. Den vil nemlig hjælpe dig hurtigere i mål med færre frustrationer.

Se mere...

De 4 hyppigste endokrine lidelser hos hunde og katte

 

Guide til de mest almindelige endokrine lidelser hos hund og kat

Her er en kort oversigt over de fire hyppigste endokrine lidelser hos hunde og katte sammen med links til mere viden, hvor du kan blive klogere.

Vi skal alle kunne fange disse patienter. Også selvom vi ikke altid kan udrede dem komplet, skal vi kunne fange de første tegn i klinikken.

Heldigvis hjælper disse 4 eksperter os med at blive klogere ved at dele deres erfaring fra praksis. De står alle med disse patienter selv, så de ved, hvordan den virkelige verden fungerer, og hvilke (nogle gange banale) udfordringer vi kan stå med.

hyperadrenocorticisme

Cushing’s Syndrom: Diagnose og valg af tests med Anders Jensen

Cushings rammer især midaldrende til ældre hunde. Syndromet skyldes en overproduktion af kortisol. Langt de fleste (80-85 %) er hypofysær-betinget frem for adrenal.

Dyrlæge Anders Jensen fortæller, at Cushings ikke er en laboratoriediagnose, men derimod en klinisk diagnose, som vi skal stille på patientens symptomer, hvorefter det skal bakkes op af laboratorietest.

De klassiske symptomer, behandling og diagnostiske test gennemgås, herunder Urin Cortisol Creatinin Ratio, ACTH-stimulationstest og Low Dose Dexamethason Suppressionstest.

podcast om cushings syndrom hos hunde diagnose med fagdyrlæge anders p jensen

Enter your text here…

handy guide til endokrine lidelser hos hund og kat som cushings, addisons og thyoideaproblemer

Handyguide til de vigtigste endokrine lidelser

Guiden indeholder en enkelt sides protokol og flowchart til de vigtigste endokrine lidelser hos hund og kat:

  • Cushing’s syndrom
  • Morbus Addison
  • Hyperthyroidisme
  • Hypothyroidisme

hypoadrenocorticisme

Om Morbus Addison hos hund med Janne Graarup Lyngby

”The Great Pretender”, Addisons, hypoadrenocorticisme – det er en sygdom med mange navne. Den har en lav prævalens, men kan maskere sig som mange andre sygdomme. Den ses i alle aldre, men typisk rammer den unge til midaldrende hunde.

Dyrlæge Janne Graarup Lyngby kommer ind på patofysiologien og de mest almindelige symptomer. Derudover fortæller hun også om akut Addisons krise med hypovolæmisk shock, og hvordan vi skal håndtere det.

Janne gennemgår biokemien, elektrolytforstyrrelserne og de diagnostiske test – basal kortisol og ACTH-stimulationstest, samt behandlingen med kortison og aldosterone.

addisons sygdom hos hund - hypoadrenocorticisme (morbus addison) er svær diagnosticere i dette interview med dyrlæge janne graarup lyngby får vi et godt overblik over sygdommen

hyperthyroidisme

Hyperthyroidisme: Diagnose og behandling med Eva Spodsberg

Hyperthyroidisme er en hyppig endokrin lidelse hos ældre katte. Det medvirker en overdrevet produktion af Thyroxin (T4) og Trijodthyronin (T3). Det skyldes i 98 % af tilfældene hyperplasi af kirtlen eller et benignt adenom.

Typiske symptomer er vægttab, polyfagi, moderat PU/PD, vomitus, diarré,takykardi og/eller mislyd på hjertet. Diagnosen stilles ved at måle total T4, der har høj specificitet og lavt antal af falsk positive.

Dyrlæge Eva Spodsberg kommer også ind på de sekundære lidelser, blodbilledet og de 4 forskellige behandlingsmetoder – Oral tabletter, kirurgi, radiojod-terapi og diæt.

hyperthyreoidisme forhøjet stofskifte hos katte dyrlæge eva spodsberg

hypothyroidisme

Hypothyroidisme: Diagnostisk guide med Michaela Rossil

Hypothyroidisme er en stofskiftelidelse hos hunde med gennemsnitsalderen 7-8 år. Den mest almindelig form skyldes en immunmedieret thyroiditis eller en primær atrofi, hvor der forekommer nedsat produktion af thyroideahormon T3 og T4. Det påvirker mange organsystemers stofskifte, men det er som udgangspunkt ikke en akut tilstand.

Dyrlæge Michaela Rossil gennemgår de klassiske symptomer, samt hvilke typer af patienter, som vi skal mistænke for hypothyroidisme. Derudover snakker vi om, hvilke blodparametre, der påvirkes, og hvordan thyroidea profilen ser ud hos de her patienter.

Kom og vær med til et meet up for dyrlæger, veterinærsygeplejersker og dyrlægestuderende

Meetups for dyrlæger, VSP’er og studerende

Skal vi mødes til en hyggelig og uformel snak, spise en burger og drikke en kop kaffe?

(også for ikke-medlemmer)

Vi mødes indimellem til uformelle Meet Ups og alle dyrlæger, vsp’er og studerende er velkomne.

Vi har ingen dagsorden, ingen annoncer eller noget krav om at snakke fagligt.

Det bliver bare uformel hygge på en café, hvor vi kan snakke om det, der nu falder os ind. Det kan være fagligt, vi kan lægge store planer for fremtiden eller bare snakke om børn eller sport.

Se mere…

Key takeaways fra dyrlægernes årsmøde 2018

Highlights fra eksperterne på årsmødet 2018

Det var med stor glæde, at jeg så programmet for dette årsmøde, og jeg var meget spændt på at deltage.

Forventningerne bliver også indfriet til fulde.

Meget skyldes selvfølgelig, at man har valgt de rigtige kompetencer til at formidle deres viden. Og da valget er faldet på dyrlæger, med mange års erfaring fra praksislivet, har de kunnet vælge fokusområder ud, der er relevant for os i almen praksis.

Her er hvad du kan lære i denne artikel…

Se mere…

5 ting du kan lære om at være dyrlæge ved at løbe lillebælt halvmaraton

Hvad et halvmaraton kan lære dig om livet som dyrlæge i balance

Har du bare én uløst opgave, en målsætning eller drøm om dit liv, du endnu ikke har opnået, kan du hente hjælp i denne artikel.

Selvom du ikke selv er motionsløber, kan du få noget ud af de 5 vigtige pointer. Jeg har lært dem af at træne til og løbe halvmaraton, men de handler faktisk slet ikke om løb.

Se mere…

top10 podcasts på succes i veterinær praksis i 2016

Top 10 mest populære podcasts i 2016

I 2016 blev podcasten 1 år gammel. Det var også det første kalenderår, hvor podcasten udkom efter regelmæssigt skema. I alt udkom der 29 podcasts i 2016.

Jeg ved at listen kan være lidt uretfærdig, da både podcasten om Addison og den om MCV og MCHC-værdier er meget populære, men de har kun været offentliggjort i kort tid. De udkom sidst på året og de andre har altså haft længere tid til at samle downloads.

Men her er altså listen over de mest downloadede podcasts i 2016Se mere…

dylæger dør ved daggry, anmeldelse

Anmeldelse af Dyrlæger Dør Ved Daggry af Anne Egede

Kan du huske da festauditoriet spræng i luften. Der var et gabende stort hul ind midt i bygningen i starten af min studietid. Vi blev fortalt, at det skyldes en gaseksplosion, men jeg har nu læst krimien af Anne Egede og kan forstå, at grunden er en helt anden (og meget mere lyssky).Se mere…

X