Hvorfor får alle ikke mine opslag på Facebook

Hvorfor får alle ikke mine opslag på Facebook

hvorfor får alle ikke mine opslag på facebook og hvad er edge rank

Der er så utroligt mange opslag på Facebook, at der ikke er plads til at vise dig eller dine fans dem alle sammen. Facebook er derfor nødt til at vælge ud og gør et ihærdigt forsøg på at vælge dem ud, der er mest relevant for dig.

Det gør Facebook ved at give alle opslag en karakter – såkaldt edge-rank. Karakteren fortæller hvor relevant et givent opslag er for dig.

 

Facebook Edge-rank

Facebook Edge-rank-karaktering består overordnet af 3 elementer:

  1. Affinity
  2. Weight
  3. Decay

Det er selvfølgelig langt mere kompliceret end det, og der er ikke tre isolerede faktorer, der afgøre om et givent oplsag lever længe eller fisser ud hurtigt. Hvert element indeholder mange detaljer.

 

Affinity

Affinity vurdere hvor god tilknytning du har til den der har lagt opslaget op. Venner du har skrevet beskeder til for nylig, brands du har trykket Synes godt om og links du har delt tidligere betyder alt sammen noget for om opslag bliver vist for netop dig.

Det betyder også at har en person ikke klikket Synes godt om, delt eller kommenteret dine opslag for nylig, vil chancerne falde for at de ser dit næste opslag. Du kan blive helt “glemt”, hvis ikke du engagere dine fans i ny og næ.

 

Weight

Weight har noget med selv opslaget at gøre. Altså tyngden af det. Er det video vil typisk vejere tungere en blot tekst. Denne del af karakteren stiger også hvis folk bruger lang tid på opslaget.

 

Decay

Opslag forfalder. Jo ældre, opslaget er jo mindre relevant vurderes det at være. Helt specielle opslag kan tage en tur mere i systemet, men for det meste er opslags trykket ud i bunden inden for et døgn eller maksiamalt to.

Den del af karakteren bliver altså uundgåeligt dårligere til det stopper opslaget helt.

 

 

Nyhedsbrev for dyrlæger

Avanceret faglig viden, fakta-ark og inspiration til dyrlæger, der vil udvikle sig uden at det bliver på bekostning af familien og tiden med patienterne i klinikken. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få: - Interviews med fag-eksperter - Hurtige fiduser til en mere effektiv hverdag - Inspirerende historier fra andre dyrlæger som os

X