Her er vi sammen om at blive bedre, og arbejder på at få sunde patienter, tilfredse klienter og et meningsfyldt arbejdsliv.
Du er kommet til det rette sted, hvis du også føler, at du har alt for lidt tid til at fordybe dig og blive bedre, er frustreret over ikke lige at kende svaret, når det skal bruge det og mangler balance i et fortravlet arbejds- og familie.
Historien starter en travl eftermiddag, hvor jeg netop havde det sådan. Jeg skulle hurtigt i mål med en type patient, jeg intet vidste om. Jeg gik grueligt i vandet og det satte tankerne i gang. Mere om det lidt længere nede…
At få enderne til at mødes i hverdagen
Som dyrlæger i smådyrspraksis må vi nogle gange kæmpe for at få enderne til at mødes. De konstante krav på vores tid, krav om at kommunikere bedre, være mere medfølende og samtidig skulle udvikle os fagligt trækker konstant i os fra alle sider.
I et marked med stigende konkurrence og en branche, som aldrig før har været i så stærk udvikling, skal vi nu også bruge vores dyrebare tid på online markedsføring og håndtering af sociale medier med en god Facebookstrategi.
På samme tid ønsker vi at holde vores mentale balance og være glade med overskud af energi til familie og venner.
Men der er en god ting: Du har allerede, det du behøver!
Vi kan altid udvide vores viden og færdigheder, men du har allerede hvad der skal til for at blive succesfuld i dit liv. Uanset hvad det betyder for dig. Vi skal bare have nogen til at vise os, hvad vi skal fokusere vores energi på.
Tekst
Mest populære lige nu
[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’2′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”70″ horizontal-space-d=”40″ ct=”post_list-44467″ ct-name=”Image & Text 18″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-17641b22ab7″ vertical-space-t=”50″ vertical-space-m=”20″ total_post_count=”163″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”2″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ no_posts_text=”” class=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0) 0%, rgba(0, 0, 0, 0.5) 100%), url(“[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0) 0%, rgba(0, 0, 0, 0.5) 100%), url(“[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]
[tcb_post_categories link=’0′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′]
[tcb_post_title link=’0′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′]
[tcb_post_content size=’words’ read_more=’|{|…|}|’ words=’12’ css=’tve-u-17641b22aca’][/tcb_post_list]
Nyeste artikler
[tcb_post_list query=”{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’2′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}” type=”grid” columns-d=”2″ columns-t=”2″ columns-m=”1″ vertical-space-d=”70″ horizontal-space-d=”40″ ct=”post_list-44467″ ct-name=”Image & Text 18″ tcb-elem-type=”post_list” pagination-type=”none” pages_near_current=”2″ element-name=”Post List” css=”tve-u-17641b3b2f9″ vertical-space-t=”50″ vertical-space-m=”20″ total_post_count=”163″ total_sticky_count=”0″ posts_per_page=”2″ featured-content=”0″ disabled-links=”0″ no_posts_text=”” class=” article-permalink=’|{|tcb-article-permalink|}|’ ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0) 0%, rgba(0, 0, 0, 0.5) 100%), url(“[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0) 0%, rgba(0, 0, 0, 0.5) 100%), url(“[tcb_featured_image_url size=large]”) !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]
[tcb_post_categories link=’0′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′]
[tcb_post_title link=’0′ target=’0′ rel=’0′ inline=’1′]
[tcb_post_content size=’words’ read_more=’|{|…|}|’ words=’12’ css=’tve-u-17641b22aca’][/tcb_post_list]
I andre medier
DVT
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris
>> LINK
Kanylen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris
>> LINK
#2nd Rated
Medlemsbladet Gravhunden
Lorem ipsum dolor sixt amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor in
I Gravhunden oktober 2020 (5-2020) beskriver Gitte Muldkjær jensen vigtigheden af at samle diagnostiske information. Hun henviser til interviewet i podcast nr. 17, vi jeg interviewer Iben Meyer om mulighederne for et dansk diagnoseregister.
Se mere på : https://www.dgk.dk/side.asp?ID=38506
Insert Contact Form
Full Name
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed massa ligula, luctus sed nibh in, vestibulum fringilla nunc. Ut diam nunc, congue et neque non, fermentum dignissim dolor. Sed interdum vehicula elit et hendrerit.
Masters of Nutrition
Advanced Health LTX7 Certified
NutritionMX Certified
Telefon og SMS
+45 2325 3271
Telefon og SMS
+45 2325 3271
Velkommen til Succes i Veterinær Praksis.
Jeg håber du har en fantastisk dag!
Stræben efter succes i livet
Jeg stræber efter at finde et svar på, hvad der kan gøre os til succesfulde dyrlæger. Dette er ikke en blog om personlig udvikling, så jeg kan ikke hjælpe dig med dit privatliv, men jeg ved også, at succes kræver balance. Vi kan ikke have succes det ene sted, uden også at have det det andet sted.
Vi definerer alle vores succes forskelligt, men for familiedyrsdyrlæger vil det sikkert være noget i stil med:
“Sunde patienter, tilfredse klienter og et meningsfyldt arbejdsliv”
Og hvis du er selvstændig eller medejer på en klinik, vil du måske tilføje: ”en blomstrende virksomhed”.
Men der kommer ingen og giver det til dig. Du må være proaktiv og skabe det for dig selv.
Klik her hvis du vil være en del af succes-fællesskabet og være med på rejsen imod følelsen af succes og oveskud…
Min historie
Jeg er langt fra perfekt, og jeg ser ikke mig selv som specielt succesfuld. Jeg har meget lykke i mit liv, men jeg har bestemt ikke nogen færdigbagt opskrift på succes.
Kort tid efter at jeg startede som assistent i 2008, begik jeg en stor brøler. Dem har jeg selvfølgelig nogle stykker af ligesom alle andre, men den her kan jeg huske. Patienten stikker nemlig ud og satte nogle tanker i gang.
Patienten var en yngre fransk bulldog med nogle skaldede pletter i hovedet. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle kigge efter, så jeg plukkede nogle hår ud for at se på dem under mikroskop.
(billedet her er fra en blandingshund, jeg har set siden den gang og altså ikke den franske bulldog, jeg fortæller om i historien)
Blind høne finder også korn, og jeg fandt ganske rigtig hårsækmider (ikke så overraskende for huddyrlæger, men for mig var det dengang et win).
Selvtilfreds gik jeg tilbage til ejeren og overleverede en præcis diagnose. Det gik også fint, og jeg havde sågar et forslag til en behandling.
Jeg var dog ikke så godt forberedt på bygen af spørgsmål, der mødte mig: Hvor længe varer det? Er det farligt? Er det arveligt? Smitter det?
Især det sidste spørgsmål kan jeg huske, for jeg mente at kunne huske, at de vist nok smittede og opførte sig lidt som lopper. Det gør de ikke. Overhovedet ikke!
Dagen efter faldt der brænde ned. Ejeren havde været hjemme og læse op på emnet og vidste nu mere, end jeg gjorde. Chefen måtte holde for, og jeg måtte give en uforbeholden undskyldning. Det føler jeg mig nu heller ikke for god til, når jeg har jokket i spinaten, men oplevelsen sved.
Det skræmte mig, for jeg troede rent faktisk, at jeg huskede rigtig, og nu kunne jeg pludselig ikke stole på min hukommelse mere.
For det andet var det ekstremt ubehageligt at stå i en situation, hvor jeg ikke følte mig tilstrækkelig, gerne ville leve op til noget, jeg ikke kunne, og føle at min præstation var langt under, hvad jeg selv ville.
Hvad gør vi så ved det?
Når nu det ikke er muligt altid er være succesfuld, altid stille de rigtige spørgsmål og altid lave de rigtige undersøgelser, hvad gør vi så?
Før det første skal faglig viden være mere tilgængelig på flere platforme, sådan at alles forskellige måde at lære på bliver tilgodeset.
For det andet har vi brug for tjeklister og arbejdsark, så vi kan få svar på de rigtige spørgsmål i de relevante situationer. Vi behøver ikke alle være eksperter i hudpatienter, men det skal være muligt for os, der ikke nødvendigvis ved, hvad vi skal se efter, eller hvad vi skal spørge om.
Vi skal med andre ord ikke alle opfinde den samme problemorienterede tilgang i hver konsultation.
Så kom med på opdagelsesrejsen imod målet om at være en dyrlæge med sunde patienter, tilfredse klienter og et meningsfyldt arbejdsliv.
Tilmeld dig listen og bliv en del af fællesskabet med over 1000 andre og få adgang til alle PDF-guides og tjeklister. Sammen med de nyeste opdates får du også en samling smarte fiduser, der kan gøre dig mere effektiv i klinikken.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:
- Interviews med fag-eksperter
- Hurtige fidusser til en mere effektiv hverdag
- Inspirerende historier fra andre dyrlæger som os
- Hjælp og støtte til karierren
Navn Email
Populært indhold
Du kan også starte ud med noget af det mest populære indhold her på siden:
- Smertebehandlign af kaniner
- Den gode ansøgning for dyrlæger med eksempler
- Podcast om Angiostrongylus vasorum
- Dosisskemaer på Meloxicam
- Protokol til anæstesi ved kejsersnit
- Stærk året stærkt og tag styring på dit eget liv med Rikke Hørlykke
SuccesIVetPraksis og SpørgDyrlægen
ved dyrlæge Søren Drimer Pejstrup
Lyøvænget 66
5500 Middelfart
CVR: 33817681
T: 23 25 32 71
FB: https://www.facebook.com/SIVPvet/
LI: https://dk.linkedin.com/in/dyrlaegesorendrimerpejstrup
/Søren
Visioner for 2019
Den absolut vigtigste opgave for året bliver at forbedre fællesskabet og forummet for de betalende medlemmer af kurserne (LINK). Jeg håber også at kunne gøre brugervenligheden bedre og lave et sted, hvor alle PDF-downloads er nemt tilgængelige.
Jeg planlægger også at tilføje to nye kurser til pakken. Det ene bliver en grundig udvidelse af foredraget basal ortopædisk undersøgelse, så det kommer på niveau med de andre kurser. Jeg har ikke besluttet emnet for det andet kursus og hører selvfølgelig gerne dine ønsker.
Så skal vi selvfølgelig holde seminar igen, og du får 30-40 nye podcasts (LINK).
Et punkt mere, som jeg endnu ikke ved om bliver til noget, er to små e-bøger. Jeg har længe haft lyst til at skrive dem, men tiden har ikke tilladt det. Med lidt held bliver 2019 året, de kommer ud.
[Husk signup form et par gange fx efter 2017…]
2018 – Året med korrektur og forbedringer
2018 var præget af udvikling af de produkter, der allerede er bygget ind i Succes I Veterinær Praksis. Særligt fik Nyhedsbrev For Dyrlæger (LINK) en kærlig hånd, og jeg udsendte en lang række emails, som jeg fremover vil arbejde videre på.
Året igennem har Henriette Guldberg (LINK) hjulpet mig med meget arbejde. Hun har været en uvurderlig støtte, og hendes deltagelse har hjulpet projektet meget frem. Hendes primære opgave har været at få podcasten ud hver søndag, men hun har også hjulpet med mange andre skriftlige opgaver på hjemmesiden. Eksempelvis er den fantastiske artikel med noter fra Dyrlægeforeningens årsmøde (LINK) hendes fortjeneste.
Podcasten rundede også sin episode nummer 100 (LINK) i 2018. Det er fantastisk at tænke på, at jeg for bare 3 år siden ville lave 20 episoder som et forsøg og nu har 5 gange så mange. Det har været helt afgørende, at alle har meldt så positivt tilbage. Det har helt klart også været en læringsproces for mig, og ikke alle episoder er blevet lige gode. Alle de gode tilbagemeldinger og dyrlægers velvilje til at deltage sikrer dog, at jeg fortsætter. Jeg glæder mig allerede til episode 200 i 2020.
I 2018 blev omsætningen ca. fordoblet i forhold til 2017, hvor langt det meste for begge år er puttet tilbage ind i projektet. Det kan du se mere om i videoen herunder. Særligt har jeg været utroligt glad for den hjælp, jeg har fået, og det har været en virkelig god investering.
2017 – Vækst og truende konkurs
Den vigtigste begivenhed var at lægge kurserne om til en ny digital platform.
Det interesserer måske nok ikke mange – kurserne skal jo bare virke – men det var netop også derfor den vigtigste beslutning. Det skal være nemt at logge ind og finde rundt. Det kunne den nye platform tilbyde, og i slutningen af året kom der også mange nye medlemmer til.
Og så begyndte jeg at få nogle dejlige mails, der varmer. Det havde til tider føltes lidt ensomt, men rækkevidden var efterhånden nået ud til mange nok, så jeg begyndte at få lidt beskeder tilbage. Skal jeg være helt ærlig, er den anerkendelse, der ligge i, at I kan lide det produkt, jeg er med til at skabe, helt afgørende for min motivation til projektet. Gode e-mails og anmeldelserne i iTunes (LINK) gør det hele umagen værd.
I 2017 omsatte kurserne for ca. 60.000 kr., og det dækkede sådan ca. de samlede udgifter fra 2015 til året ud 2017.
Personligt var 2017 også begyndelsen på en turbulent tid, hvor alvorlig, kronisk sygdom i min meget nære familie tog en stor del af min energi.
Jeg skylder også en stor tak til Trekantens Dyrlæger (LINK), hvor jeg startede i 2017. Det blev min redning. Som du måske kan fornemme på tallene ovenfor, bliver jeg ikke lige umiddelbart rig på penge at projektet. Havde Søren Hornbæk (LINK) og de andre ikke givet mig chancen for at deltage i klinikken, var jeg gået konkurs. Samtidig føles det også rigtig dejligt at være i klinikken. Jeg kan nu godt lide at være dyrlæge.
I slutningen af året tog jeg også en beslutning, der skulle være afgørende for både Succes I Veterinær Praksis og mig personligt. Jeg ville nemlig have hjælp til nogle af mine opgaver, så det ikke bare skulle være mig, der sad og bloggede hjemme ved computeren. Det blev i øvrigt også starten på at se projektet som en rigtig virksomhed.
2016 – Første online kursus i beta-version
I marts lancerede Kerstin Halberg (LINK) og jeg det første online kursus på hjemmesiden. Det var dengang bare en skrabet beta-version for at prøve af, om der var interesse for den slags læring.
12 dyrlæger tilmeldte sig, og senere dryppede 10 mere til. Flere af dem er stadig med i dag. Det er jeg personligt utrolig taknemmelig for. Havde de ikke vist deres interesse ved at købe adgang, ville projektet ikke være blevet til mere.
I april afholdte vi lanceringsfest på Severin i Middelfart, hvor Rune Strøm (LINK) talte om kommunikation. Jeg mener også, at det var her, jeg for første gang brugte navnet Succes I Veterinær Praksis (LINK) offentligt.
Det var en vild oplevelse, og det var også her, projektet for første gang føltes som en rigtig virksomhed.
Insert Image
(BILLEDE FRA LANCERING ELLER EMBED)
Resten af året arbejdede jeg videre med at udvikle kurserne. Jeg blev udfordret af, at jeg for første gang mødte dyrlæger og ledere, der absolut ikke syntes online kurser var smarte. Det er i sig selv ikke overraskende, men jeg var forbløffet over, at man kunne være så indædt meget imod det.
Alligevel lancerede jeg i september den fulde version 1 og skiftede samtidig til en mere professionel digital platform.
Personligt måtte jeg både lære, at alle mine mange sprudlende ideer ikke kan blive til noget på én gang, og at jeg ikke bare kan gå ud fra, at alle andre bare løber med.
Samlet det år omsatte kurserne for lige under 7000 kr. og jeg havde betalt ca. 2-3 gange det i udgifter, så jeg blev også klar over, at jeg ikke ville blive rig (på penge) på projektet.
2016 blev også året, hvor vi afholdte det allerførste Succes Seminar (LINK), der er planlagt til at blive en årligt tilbagevendende begivenhed.
BILLEDE FRA SEMINAR
Insert Image
2015 – Lancering med overvældende start
Succes I Veterinær Praksis (LINK) blev lanceret i september 2015. Jeg havde nogle år tidligere startet Facebookgruppen “Dyrlæger interesseret i familiedyr” (LINK). Den var den første af sin slags og var længe også den eneste. Senere oprettede Dansk Dyrlægeforening og andre tilsvarende grupper.
I årene op til lanceringen var samtalen blevet mere mudret, og gruppen havde fået en ret betydelig størrelse. Det betød blandt andet at samtalerne svingede meget i tone og stemning, og de mange menneskers forskellige holdninger gav flere ubehagelige diskussioner.
Jeg var klar over, at noget nyt måtte erstatte samtalerne i gruppen for at sikre en høj faglig standard. Andre startede nye grupper med mere skarpt fagligt fokus, og jeg startede selv Nyhedsbrev For Dyrlæger (LINK) under mottoet: “Sunde patienter, tilfredse klienter og et meningsfyldt arbejdsliv”.
Dengang, som nu, var fokus at dele viden, der kunne hjælpe os fremad i smådyrspraksis samtidig med at skabe et fællesskab, hvor der var plads til læring og “dumme” spørgsmål.
Jeg havde i mit hoved forestillet mig, at 70-80 mennesker ville ønske at modtage nyhedsbrevet. Jeg blev væltet helt bagover, da vi inden for meget kort tid rundede 400 tilmeldinger.
Det var altså tydeligt, at der var en interesse (og måske et behov). Nu skulle jeg bare honorere tilliden.
Den første artikel (LINK) gik live d. XXX og fik en overvældende modtagelse. Det skyldes primært, at øjenpaneldyrlægerne var så utroligt hjælpsomme og gav deres besyv med. Den første podcast (LINK) gik live i iTunes d. XXX
EMBED: Post om 400 signups…. eller tilsvarende
http://succesivetpraksis.dk/blog/sitet-er-online-juni-2015/
http://succesivetpraksis.dk/blog/en-overvaeldende-start/
Rune-opslag fra Facebook embedded +/- selfievideo og selfie-billeder
Embed launch-video (det er næsten pinligt nu ;-/ 17 eller 19/3 2016
Husk LLLBLT-video insert og link