Fra studerende til det første job

Fra studerende til det første job - and beyond

Her får du en oversigt over de ressourcer, jeg har om jobsøgning og jobsamtaler sammen med links til mere viden, hvor du kan blive klogere.

More...

Skal du til at skifte studielivet ud med erhvervslivet, eller går du og overvejer at søge et nyt job? Her får du 8 eksperters gode råd til, hvordan du sælger dig selv og får succes med jobsøgningen - både med og uden erfaring.

Eksperterne besvarer spørgsmål, som du måske sidder med som jobsøger, og hjælper dig med for alvor at tage hul på karrieren.

effektiv jobsøgning

3 faktorer, der får dig hurtigt i arbejde med Kim Voss Jensen

Det er vigtigt at have fokus på, hvilken værdi du kan skabe for den, der skal ansætte dig og hvordan du som ansøger kan gøre virksomheden bedre. 

HR-specialist Kim Voss Jensen gennemgår 3 konkrete faktorer, der får dig i arbejde hurtigt - også uden erhvervserfaring, og så giver han ideer til, hvordan du skiller dig ud fra mængden. 

Hvis du er nyuddannet og ikke har den store erfaring, skal din personlighed være tilstrækkelig interessant til at opveje den manglende erhvervserfaring - her er det vigtigt at vise engagement og interesse for virksomheden ved f.eks. at sætte dig grundigt ind i virksomhedens værdier.

Podcast til dyrlæger om de 3 faktorer der får dig hurtigt i arbejde med kim voss jensen

effektiv jobsøgning

Få job med en professionel LinkedIn-profil med Morten Vium

På LinkedIn kan du dele faglig viden blandt forbindelser og skabe professionelle relationer til mennesker, der inspirerer dig fagligt. 

LinkedIn specialist Morten Virum fortæller om, hvordan du opbygger et netværk og skaber professionelle relationer. Han giver råd til, hvordan du skaber en professionel LinkedIn-profil, herunder hvordan du vælger det rigtige profilbillede, hvilke elementer, der skal indgå i overskriften og hvordan du skriver et godt resume.

Han giver desuden ideer til, hvad du kan fremhæve, når du som nyuddannet eller studerende ikke har så meget erhvervserfaring til uddybning af dine kompetencer.


effektiv jobsøgning

Den nyuddannede dyrlæges guide til personlig branding med Caitlin DeWilde

Vi har alle et personligt brand, og ved at arbejde bevidst med det, kan vi tage kontrol over, hvordan vi fremstår og udnytte det til vores fordel. 

Dyrlæge Caitlin DeWilde har specialiseret sig i social marketing og branding af dyrlæger. Hun fortæller, hvordan du ved hjælp af personlig branding kan markedsføre dig selv og differentiere dig fra andre dyrlæger - både som nyuddannet og erfaren dyrlæge.


jobansøgningen

CV-optimering for nyuddannede og let øvede med Jannik Talleruphuus

CV’et er ofte det, der skaber førstehåndsindtrykket, da mange arbejdsgivere læser cv’et før ansøgningen. Derfor er det vigtigt at have styr på strukturen og indholdet.

Chefkonsulent Jannik Talleruphus giver svar på, hvad et cv skal indeholde, så det bliver både relevant og interessant. Han kommer bl.a. ind på, hvordan du målretter cv’et til den konkrete stilling, hvad en faglig profiltekst bør indeholde og  hvordan du skiller dig ud fra mængden.

Desuden fortæller han om, hvilke værdier arbejdsgivere lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede uden erhvervserfaring.


jobansøgningen

Hvor vigtig er din jobansøgning egentlig? med Jens Eslau

Jobansøgningen får ofte tillagt en stor betydning, og kan virke helt afgørende for en succesfuld jobsøgning, men selve ansøgningen betyder faktisk mindre.

Dyrlæge og tidligere direktør for Københavns Dyrehospital Anicura Jens Eslau fortæller, hvad han lægger vægt på i en jobansøgning, herunder aktiviteter i forbindelse med studiet, evt. udlandsophold, praktisk erfaring samt personlige og faglige kompetencer

For Jens vægter personlige kompetencer højere end praktiske kompetencer, når du er nyuddannet. Bl.a. er det vigtigt, at du udviser drive og engagement, og er god til at snakke med mennesker. 

Dyrlæge Jens Eslau, tidligere direktør for Københavns Dyrehospital om hvad dyrlæger skal kunne levere for at komme til jobsamtale på et stort dyrehospital

jobsamtalen

Hemmeligheden bag at blive kaldt til samtale med dyrlæge Simon Vølund

Et langt og flot cv kan vække interesse, men du kan også være interessant på mange andre måder. De rigtige kompetencer og/eller karaktertræk kan være afgørende for, om du bliver kaldt til samtale. 

Dyrlæge og administrerende direktør Simon Vølund fortæller om de værdier og kompetencer, han kigger efter i jobansøgninger og ved jobsamtaler.

Simon kommer bl.a. ind på, hvad en god ansøgning indeholder, hvilke aktiviteter, der er gode at have på cv’et og hvordan du som ansøger gør dig interessant for en potentiel kommende arbejdsgiver - både i ansøgningen og til jobsamtalen.

Dyrlæge Simon Vølund fortæller her hemmeligheden bag at blive kaldt til samtale med dyrlæge simon vølund dyrlæge odense dyrehospital

jobsamtalen

Brænd igennem til jobsamtalen med Kristian Koch

Når vi skal til jobsamtale, lægger vi et enormt pres på os selv og det gør, at mange af os performer dårligere. 

Foredragsholder og coach Kristian Koch giver tips til, hvordan du får styr på nerverne, så du kan brænde igennem til jobsamtalen.

Han fortæller om, hvad nervøsitet er og hvad den gør ved os, og så giver han en guide til jobsamtalen med gode råd til, hvad du kan gøre med dit kropssprog for at give et godt indtryk.

braend igennem til jobsamtalen med kristian koch


karriereudvikling

Muligheder for veterinær efteruddannelse med Annemarie Thuri Kristensen

Efteruddannelse er med til at vedligeholde vores akademiske og kliniske kompetencer. Det giver muligheden for at fordybe sig i det, man synes er spændende og giver inspiration til f.eks. nye procedurer og smartere måder at gøre tingene på til daglig.

Professor Annemarie Thuri Kristensen giver et overblik over, hvilke muligheder der er for veterinær uddannelse i både ind- og udland, herunder enkeltkurser, certifikatprogrammer, dansk fagdyrlæge- og masteruddannelse, dansk specialdyrlæge og international specialist.Handyguide til de vigtigste endokrine lidelser

Tilmeld og få en opdatering, når guiden er klar.

Guiden indeholder en enkelt sides protokol og flowchart til de vigtigste endokrine lidelser hos hund og kat.

- Cushings, Addison, Hyperthyroidisme og Hypothyroidisme

X