Østlig filosofi møder vestlig konvention i en holistisk tilgang med Dr. Lily Chen

Østlig filosofi møder vestlig konvention i en holistisk tilgang med Dr. Lily Chen

Oplev hvordan Dr. Lily Chen kombinerer østlig visdom og vestlige metoder for en holistisk helbredelsesstrategi. En samtale om brobygning mellem kulturer og helbredelsespraksis.


Nyhedsbrev For Dyrlæger

Faglig viden, protokoller, inspiration og fiduser til dyrlæger, der vil udvikle sig fagligt uden at det bliver på bekostning af familien og tiden med patienterne i klinikken.

[thrive_2step id=’6726′]Klik og vær med…[/thrive_2step]

Dr. Lily Chen har udviklet en unik tilgang til veterinærmedicin, der forener østlig filosofi med vestlige konventioner. Hun er uddannet i USA og er oprindeligt oplært i vestlig og traditionel veterinærmedicin, men hendes frustration over disse traditionelle tilgange, fik hende til at tænke anderledes. 

I denne podcast fortæller hun om holistisk medicin og om sin egen holistiske tilgang til patienter.

Holistisk medicin – hvad er det?

Holistisk medicin er en samlebetegnelse for en række alternative behandlinger og undersøgelsesmetoder. Dr. Chen kombinerer både konventionel og holistisk medicin med fokus på kroppen som helhed. Målet er at behandle den underliggende ubalance eller sygdomsmønster, så kroppen kan begynde at hele sig selv.

Den holistiske tilgang indebærer at tage et skridt tilbage og se på den underliggende årsag til et problem snarere end “blot” at behandle symptomerne.

Fra traditionel til holistisk veterinærmedicin

I podcasten fortæller Dr. Lily Chen om en bemærkelsesværdig case om en aldrende labrador, som hun havde tilset i flere år. Hunden var gammel og havde artritis, men dens generelle sundhedstilstand var god. Traditionel behandling havde dog ingen effekt, og klienten overvejede at lade hunden aflive, hvilket var ærgerligt, da kroppen ellers var sund.

Dr. Chen begyndte at eksperimentere med akupunktur og oplevede mirakuløse resultater. Og det blev starten på Dr. Chens interesse i holistisk medicin.

Dr. Chen har et ønske om at ændre den konventionelle tilgang, hvor medicin ofte gives, når dyret allerede er sygt. I stedet ønsker hun at forstå årsagen til sygdommen og forhindre, at den opstår igen. 

Holistiske behandlinger

I podcasten fortæller Dr. Lily Chen om en række holistiske behandlingsmetoder, såsom akupunktur, mikrobiom-test, prolotherapy, PRP-injektioner, ozon (O3) terapi og ultraviolet blood irradiation (UVBI) terapi.

Disse alternative metoder bruges til at håndtere forskellige sygdomme og problemer, og kan give gode resultater uden de negative bivirkninger af konventionel medicin, siger Dr. Lily Chen. Du kan læse mere om disse behandlinger her.

Akupunktur

Akupunktur bliver ofte opfattet som uvirksom og ikke-videnskabelig, men tiden er ikke fulgt med, fortæller Dr. Lily Chen. Akupunktur er videnskabeligt anerkendt som en effektiv behandling, og forskning har vist, at akupunktur kan være gavnlig for både mennesker og dyr.

Mikrobiom-test

Dr. Chen har også dykket ned i den komplekse verden af mikrobiomer. Hun laver mikrobiom-test på næsten alle sine patienter for at identificere ubalancer i tarmfloraen, og arbejder målrettet på at genoprette dem. Ubalancer i mikrobiomet kan give mange forskellige lidelser og symptomer, herunder kronisk diarré, IBD, leverlidelser, allergi, hudproblemer, infektioner m.m.

Kommunikation er mere omfattende i den holistiske tilgang

Dr. Chen påpeger, at hendes konsultationer ofte tager længere tid end konventionelle konsultationer. Dette skyldes hendes dybe interesse i at forstå dyrenes livsstil og personlighed. Hun ser på mange faktorer, såsom alder, diæt, vandkvalitet (pH-niveau og mineralindhold), stressniveau og andre faktorer, der kan påvirke dyrenes helbred. 

Dr. Chen har fokus på at oplyse folk om fordelene ved holistisk medicin. Mange folk har fordomme og antagelser om, hvad holistisk medicin er, og at det ikke virker. Men det vigtigste princip i den holistiske tilgang er altid at sikre, at behandlingen ikke gør skade. Dr. Chen fremhæver, at mange konventionelle behandlinger har bivirkninger, mens holistisk medicin fokuserer på at undgå dem.

Med sin viden inden for både vestlige og østlige metoder har Dr. Lily Chen skabt en spændende og holistisk tilgang til dyresundhed, der giver en bredere vifte af muligheder for både forebyggelse og behandling.

Relevante links

Du kan læse meget mere om Dr. Lily Chen og holistisk medicin på:

Online kurser for dyrlæger

Målrettede og praksis-orienterede kurser med læringsgaranti

Klik her…