Hvad er og hvad kan en homøopatisk dyrlæge? En åben og nysgerrig snak med dyrlæge Marianne Kjelgaard-Hansen

Hvad er og hvad kan en homøopatisk dyrlæge? En åben og nysgerrig snak med dyrlæge Marianne Kjelgaard-Hansen

Marianne Kjeldgaard-Hansen er homøopatisk dyrlæge. Hun blev uddannet dyrlæge i år 2000, og har siden efteruddannet sig indenfor klassisk homøopati og Bowtech til dyr. I denne podcast taler vi om, hvad homøopati er og hvad homøopatisk medicin kan, og så fortæller Marianne om sin egen holistiske tilgang.


Nyhedsbrev For Dyrlæger

Faglig viden, protokoller, inspiration og fiduser til dyrlæger, der vil udvikle sig fagligt uden at det bliver på bekostning af familien og tiden med patienterne i klinikken.

Marianne fortæller, at hun under dyrlægestudiet var til et foredrag med Foreningen for Integreret Veterinærmedicin (FIVM). Det var her, hun første gang fik øjnene op for homøopati og blev interesseret i at arbejde holistisk.

Men tankerne kom lidt væk fra det holistiske, og da hun blev færdiguddannet, arbejdede hun fuldstændig konventionelt. Det var først, da hun prøvede homøopatisk medicin på egen krop, at hun søgte uddannelse inden for dette område.

Hvad er homøopati?

Marianne arbejder holistisk, hvilket betyder, at hun lægger vægt på at arbejde med individet som helhed. Hun opfatter sygdom som en ubalance, og hvad der er af symptomer, er ikke nødvendigvis enkelte lidelser – men en samling af signaler fra individet om, hvilken retning man skal gå for at hjælpe og finde løsningen til ubalancen.

Hvis en hund kommer ind med f.eks. øre- eller poteproblemer, er det tegn på, at der er noget galt og at hunden har brug for hjælp. Det er homøopatens opgave at finde ud af, hvad hunden har brug for hjælp til, forklarer Marianne.

Homøopati handler om at fikse ubalancer i stedet for at slukke for signalerne som vi traditionelt er skolet til. Hvis man bare slukker for signalerne, risikerer man at skabe endnu mere ubalance. Og jo længere tid, der går, før patienten får den rette hjælp, desto længere ind i kroppen får vi skubbet ubalancen.

For at kunne give den optimale behandling, skal Marianne kende individet så indgående som overhovedet muligt. Hun fortæller, at klassisk homøopati er udviklet til mennesker, og derfor er der mange ting, man ville spørge mennesker om, som man ikke kan udspørge dyr om. Man kan ikke være sikker på, hvad dyret føler i forskellige situationer og derfor må man liste sig ind på det af andre veje.

Klienten kender sit dyr bedst, og kan svare på spørgsmål som f.eks.

  • Hvordan opfører dyret sig i fremmede omgivelser?
  • Hvordan reagerer dyret ved forskrækkelser?
  • Hvordan er dyrets spisevaner?
  • Hvordan var dyret som lille?
  • Hvor længe du haft dyret?
  • Hvor gammelt var dyret, da det blev fravænnet?
  • Hvordan er vaccinationsstatus?
  • Hvad har dyret fejlet tidligere?

En samlet kursuskalender

med alle nordiske kurser og kogresser. Se kalenderen her…

Hvad kan homøopatisk medicin?

Homøopatisk medicin støtter kroppen i at finde ud af, hvad kroppen selv kan gøre for at regenerere og genoprette ubalancerne, forklarer Marianne.

Homøopatisk medicin virker, men er ikke altid løsningen, og Marianne kan sagtens finde på at bruge homøopatisk medicin sammen med konventionel medicin.

Sammen er vi stærkere

Konventionelle og homøopatiske dyrlæger kan have stor glæde af hinanden og det, vi hver især kan, mener Marianne.

Det ene skal ikke udelukke det andet. Og Marianne håber, at vi med tiden bliver bedre til at supplere hinanden, så vi på den måde kan hjælpe dyrene bedst muligt.

Sammen er vi stærkere. Hvis vi hjælper, støtter og bruger hinanden, kan vi komme meget længere.

Relevante links

Online kurser for dyrlæger

Målrettede og praksis-orienterede kurser med læringsgaranti

Klik her…