Zoo-dyr, wild life og humanitært arbejde med Helle Hydeskov

Zoo-dyr, wild life og humanitært arbejde med Helle Hydeskov

Dyrlæge Helle Hydeskov der arbejder med pool frogs, andet wild life og zoo dyr

At arbejde med dyr er vigtigt for Helle Hydeskov, og hun har haft et fascinerende karriereforløb. Hun starter sin historie ved rusturen, hvor hun mødte de dyrlæger, der fortalte om deres karriere. Det gjorde indtryk på Helle, at de alle sagde, at de ikke var havnet lige netop der, hvor de troede, de skulle havne.


Nyhedsbrev For Dyrlæger

Faglig viden, protokoller, inspiration og fiduser til dyrlæger, der vil udvikle sig fagligt uden at det bliver på bekostning af familien og tiden med patienterne i klinikken.

Helle selv troede, at hun skal være smådyrsdyrlæge med klinikken i den ene ende af sit eget hus, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var drømmen.

Speciale i zoologiske have

For Helle startede muligheden med en interesse, hun ville afsøge. Hun sendte derfor ansøgninger til 25 zoologiske om at komme i praktik. Det gav pote 3 steder: Budapest, Barcelona og Chesterfield.

Helle vidste godt, at der ikke er mange, der får muligheden for at arbejde med zoo-dyr, så hun har haft i baghovedet, at hun også skulle fokusere på andre ting.

Men så længe det var sjovt undervejs, var det ok, siger Helle.

Specialet kom i stand via en inspiration ved en medstuderende, der havde skrevet speciale i zoo. Det skulle være et godt sted at skrive, så Helle undersøgte, hvilke projekter, der var sat op. Hun fandt et om Salmonella hos krybdyr, og fik her en fornemmelse af, at det faglige indhold også trak fremfor det kliniske arbejde.

veterinarian preparing for venflon

Bliv inspireret af karrierehistorierne

Podcasten indeholde mange spændende historier om hvordan man også kan gøre karriere som dyrlæge. Find alle karrierehistorierne her…

Rejse med World Vets

Helle kunne ikke få det til at hænge sammen at skulle studere på et udenlands universitet. Det var en udfordring at få meritten til at gå op. Derfor ville hun gerne rejse efter studie og faldt i sine søgninger over World Vets.

Helle faldt for deres humanitære mission med det amerikanske militær. Her blev hun sendt på i missioner sammen med 1200 militærfolk på et kæmpe skib.

Skibet er en ombygget olietanker, og indeholder 12 operationsstuer, CT-skannere, et lighus, sengepladser, 2 helikopterlandingspladser og alt andet udstyr, der er nødvendigt for at drive et hospital.

De humanitære missioner er planlagt mange år frem for at vedligeholde og træne personalet til at håndtere krisesituationer. Områderne er valgt på baggrund af, at der ikke er læge- eller dyrlægehjælp. Dyrlægerne må dog ikke tage patienter ombord, og bliver kørt fra skibet til der, hvor der er brug for hjælp.

Dyrlæge Helle Hyde arbejder med dyr
US Comfort
Helle Hyde arbejder med dyr
Dyrlæge Helle Hydeskov og US Comfort

Relevante links

Online kurser for dyrlæger

Målrettede og praksis-orienterede kurser med læringsgaranti

Klik her…