Sådan søger du job som dyrlæge og skriver ansøgning uden at have erhvervserfaring, være selvkørende eller have fået børn …endnu. Interview med Hanne Jensen fra Den Danske Dyrlægeforening.
…og bogen om de bekymringer dyrlægestuderende gør sig (unødigt).
Sådan får du dit første job som nyuddannet dyrlæge! Først og fremmest skal du huske, at du kan, du vil, og der er ikke noget bøvl med dig.
Denne PDF er en gratis bonus du når, når du tilmelder dig Nyhedsbrev For Dyrlæger. Du kan altid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spam’er dig
Hanne Jensen arbejder i Den Danske Dyrlægeforening med karriere og og kompetenceudvikling. Hun hjælper både nyuddannede og dyrlæger, der er kommet længere i karrieren.
Hanne fortæller, at der er tre ting, de studerende bør huske: Jeg kan, jeg vil og “der er ikke noget bøvl med mig”.
Hanne fortæller ,at du skal prøve at sætte nogle ord på det, du kan. Du skal muligvis have hjælp, da det ikke nødvendigvis er noget, man bare kan. Men du skal finde ud af, hvor dine faglige kompetencer ligger.
Du skal eventuelt have hjælp fra andre, der har oplevet dig i faglige sammenhæng. Det kan for eksempel være din vejleder eller din læsegruppe.
Det kan være rigtig svært at se ens egne kompetencer, da vi ofte selv synes at “det er da ikke noget”, når det er noget, vi er gode til. Det vi har flair for og som føles nemt, kan være svært at få øje på, men være noget andre beundrer os for.
En arbejdsgiver fokuserer rigtig meget på dit engagement. Det er altså mindst lige så vigtigt at vise din lyst til at arbejde, som det er at fortælle om dine kompetencer.
Du kan blandt andet vise engagement ved at:
Du skal desuden selv holde bolden i luften, anbefaler Hanne. Du skal altså selv ringe og spørge til din ansøgning. Du skal ringe og spørge til, hvordan det kommende job er.
Se quick-guiden til at få det første job som nyuddannet.
Få alt den inforationer du skal bruge i artiklen her…
Din ansøgning skal fortælle noget om dine faglige og personlige kompetencer. Mange arbejdsgivere i klinisk praksis ser slet ikke på karaktererne. De vil langt hellere have den rigtige person, der passer ind.
Mange ansøgninger ligner meget hinanden, fortæller Hanne. Oftest skriver ansøgerne, at de er positive mennesker, der er glade for dyr, dygtige til klienterne og gerne vil have personlig udvikling. Ansøgningerne skiller sig bare ikke nok ud.
Det allervigtigste for din ansøgning er dog, at du viser, at du har engagement.
Alle de nye kollegaer ved godt, hvad det vil sige at være nyuddannet og det bliver der taget hensyn til rigtig mange steder.
Ofte ses det som en styrke, at du tør stille spørgsmål og kender dine begrænsninger. At du stiller relevante spørgsmål vil også give arbejdsgiveren en større tryghed, forklarer Hanne.
Det er desuden rigtig vigtigt at få meldt ud i den kommende arbejdssituation, hvis man har begået en fejl eller er i tvivl om en opgave er blevet løst rigtigt. Det vil give en langt større tryghed at vide, du søger hjælp frem for at prøve alt mulig selv.
Der er stort set ingen dyrlæger, der opbruger deres dagpengeret. Det betyder, at alle får et fodfæste på arbejdsmarkedet inden for to år.
Det kan godt være, at du ikke får drømmejobbet i første forsøg, siger Hanne, men det er altid bedre at søge fra en ansættelse end fra ledighed – også selvom det er ikke er fra samme branchegren.
…og bogen om de bekymringer dyrlægestuderende gør sig (unødigt).
Sådan får du dit første job som nyuddannet dyrlæge! Først og fremmest skal du huske, at du kan, du vil, og der er ikke noget bøvl med dig.
Denne PDF er en gratis bonus du når, når du tilmelder dig Nyhedsbrev For Dyrlæger. Du kan altid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spam’er dig