Arbejdsglæde giver bundlinje med Niels Høj Nygaard statsaut. revisor

Arbejdsglæde giver bundlinje med Niels Høj Nygaard statsaut. revisor

niels høj nygaard revisor om arbejdsglæde og bundlinje

Dette interview er med Niels Høj Nygaard, der er statsautoriseret revisor og partner i Deloitte. Han har speciale i den primære sundhedssektor og er leder for sundhedsteamet i Århus og rådgiver mange dyrlæger. Derudover holder han også en del foredrag.


Familie og arbejdsliv

Niels anbefaler at man får sine rådgiver på banen tidligt i forløbet når du skal købe dig ind i en praksis. Udgangspunketet bliver overvejelserne om hvordan livet skal se ud over de næste 25 år.

Man kan lave meget om i økonomien, siger Niels, men det er morderligt svært at lave om i sit familieliv.

Som rådgiver ser Niels på om ønskerne til arbejdslivet passer til virkeligheden i den virksomhed, men er på vej ind i eller er ved at starte op. Hvis man får en træls hverdag, kommer økonomien ikke til at hænge sammen.

Budgettet er ikke primært til banken

Niels sætter streg under, at budgettet mest er til ære for én selv – og ikke til ære for banken. Det handler om at få et overblik over, om strukturen i virksomheden kan hænge sammen til at dække udgifter og behovet for opsparing. Gør det ikke det, skal man slet ikke gå ind i projektet.

Det er meget afgørende at der er ro på familielivet og en eventuel ægtefælde.

Niels fortæller at det blandt andet er hans opgave som revisor at snakke de her ting igennem med dyrlægen. Det er så uhyre vigtigt at være godt forberedt.

Valg af virksomhedsform

Niels forklarer at man skal vælge virksomhedsformen ud fra de forretningsmæssige risici. Der er i virkeligheden ikke mange begrænsninger på hvilken form vi kan vælge som dyrlæger, og det er måske netop derfor grund til en vis underen.

Det giver ikke mening at komme med en general anbefaling. De beslutninger skal blandt andet baseres på, hvad man gerne vil opnå med virksomheden.

Alle virksomhedsformerne er mere reguleret af et bestemt sæt regler. Der er blot forskel på hvem, der skal udføre arbejdet.

Af andre faktorer, der kommer i spil her er skatteregler og deling af overskud.

Online kurser for dyrlæger

Målrettede og praksis-orienterede kurser med læringsgaranti

Klik her…

Dyrlæge for penge eller kald

Niels fortæller at vores branche er kendetegnet ved mange små enheder. Hvis andre tendenser fra andre brancher slår igennem hos hos, vil vi gå imod større og større enheder.

Vi kommer altså til at søge faglige fællesskaber.

Vi går imod at flere af os en sub-specialisering, der både kan højne fagligheden og arbejdsglæden. Ifølge Niels er vi så heldige i vores branche, at vi kan vælge at fokusere på at arbejde med det, vi brænder for.

Relevante links

Relevante podcasts

opstart og manager af dyreklinik

Klik her for at lære mere…