4 råd om at starte for sig selv med dyrlæge Ditte Rasmussen

4 råd om at starte for sig selv med dyrlæge Ditte Rasmussen

interview med dyrlæge ditte busse rasmussen fra klinikken ditte dyrlæge

Ditte er hjemme dyrlæge og har startet sin egen klinik op på Nordvestfyn. Her kan du høre dyrlæge Ditte Busse Rasmussens 4 vigtigste råd om opstart af egen klinik…


For Ditte var det at være selvstændig dyrlæge. Hun startede sit firma for nu små to år siden (starten af 2014), og har nu en kørende praksis med nogle dage hjemme på klinikken ved privaten.

Ditte kører udelukkende til smådyr, og hun har mange forskellige patienter og mange forskellige typer ejere.

Mange erfaringer rigere

Ditte har allerede gjort sig mange erfaringer med livet som selvstændig dyrlæge, og hun kommer med nogle gode råd i løbet af interviewet.

Vi snakker blandt andet om de udfordringer, der kan opstå ved henvisninger til andre dyrlæger i lokalområdet. Hvis nu en klient er skiftet til Ditte fra en anden praksis i området, og klienten så bliver henvist (f.eks. til et røntgenbillede) til sin gamle klinik – hvis klient er det så, og hvem skal have en journal tilsendt?

Fordele ved Dittes dyrlægepraksis

Ditte oplever flere faglige fordele ved sin praksis. Hun kommer hjem og ser dyrene i helt andre rolige og vante omgivelser. Hun kan sammenligne det med de patienter, der besøger hende i klinikken, hvor de opfører sig helt anderledes.

Hun oplever også en fordel i ejers compliance. Ejer selv er også mere rolig, og Ditte ser det hjem, dyret bor i. Hvis nu for eksempel der mest af alt trænger til at blive støvsuget, var det måske ikke en allergiudredning til 5000,-, der var brug for.

Fire råd om at starte selv

  1. Start ikke uden af have en balast eller noget erfaring, du kan trække på.
  2. Hold hovedet koldt og tro på dig selv. Det hjælper dig ikke at gå i panik, og der kommer ikke nogen og redder dig.
  3. Acceptér at du vil begå fejl. Det gør vi alle, og det kommer vi alle til. (Som en sidenote kan jeg tilføje, at dette website og denne podcast blandt andet har sit udspring i nogle af de fejl, jeg har lavet. Hvis du ikke kender historien, kan du høre den i episode 1).
  4. Du skal gå all in, hvis du vil det her. Det hjælper ikke at starte op og kun køre 3 dage om ugen. Man er nødt til at være der for sine klienter.

Og så også lige en bonus: Hav en konsekvent betalingspolitik. Ditte fortæller, at hun næsten ingen penge har tabt sidste år. Det tilskriver hun en meget konsekvent betalingspolitik.

Det giver hende også meget mere ro for de økonomiske bekymringer. Hun oplever også, at det er noget hendes, klienter accepterer og respekterer hende for, fordi hun så samtidig også er der for dem, når de har brug for det.

opstart og manager af dyreklinik

Klik her for at lære mere…

Relevante links

Online kurser for dyrlæger

Målrettede og praksis-orienterede kurser med læringsgaranti

Klik her…