Hvor vigtig er din jobansøgning egentlig? med Jens Eslau

Hvor vigtig er din jobansøgning egentlig? med Jens Eslau

Dyrlæge Jens Eslau, tidligere direktør for Københavns Dyrehospital om hvad dyrlæger skal kunne levere for at komme til jobsamtale på et stort dyrehospital

Hvad skal du skrive i din jobansøgningen som dyrlæge? Hvad skal en god ansøgningen indeholde til en stor praksis? Få svaret af direktør og dyrlæge Jens Eslau her.


Handyguide til jobsøgning og den nyuddannede

…og bogen om de bekymringer dyrlægestuderende gør sig (unødigt).

Sådan får du dit første job som nyuddannet dyrlæge! Først og fremmest skal du huske, at du kan, du vil, og der er ikke noget bøvl med dig. 

Denne PDF er en gratis bonus du når, når du tilmelder dig Nyhedsbrev For Dyrlæger. Du kan altid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spam’er dig

Opdatering januar 2018

Jens Eslau er lidt over 2 år efter dette interview fratrådt som direktør for AniCura Københavns Dyrehospital.

Jeg er meget stolt over at kunne præsentere dette interview for dig. Jeg har nemlig snakket med Jens Eslau fra Københavns Dyrehospital AniCura.

Jens Eslau har været dyrlæge i 23 år og har de sidste 3 år været direktør på dyrehospitalet i København. Der er i skrivende stund 56 medarbejdere og det er dermed Danmarks største smådyrshospital. De har fortsat en ambitionen om at være et stort henvisnings- og vagthospital.

Hvad skal en jobansøgning indeholde?

En god jobansøgning som dyrlæge bør være velformuleret og fejlfri, beskrive din faglige profil, praktisk erfaring, eventuelle udlandsophold, engagement og drive. Forklar din motivation for jobbet og hvordan du matcher stillingen. Vis, at du kan kommunikere klart og har erfaring med teamwork.

Hints til din ansøgning

Selvom ansøgningen ofte får tillagt en stor betydning og kan virke helt afgørende for en succesfuld jobsøgning, betyder den faktisk mindre. Der er nogle elementer, du skal have styr på, men ud over det, skal den blot være korrekt og gennemarbejdet.

Alle kan skrive en pæn ansøgning. Den skal være skrevet korrekt og rettet for grammatiske fejl og stavefejl.

”En ansøgning skal være velformuleret og uden fejl. F.eks. er stavefejl så simple at rette, at de skal bare ikke forekomme.”
– Jens Eslau

Du skal selvfølgelig fortælle noget om, hvem du er og hvad du interesserer dig for.

Noget af det Jens kigger efter:

  • Hvad har du gjort i forbindelse med dit studie?
  • Har du været i udlandet – for eksempel på universitetsophold?
  • Har du praktisk erfaring fra eksempelvis dyreklinikker?

Det kan være svært fra starten at vide, hvad man vil, men det er vigtigt, at du viser en form for retning i dine valg.

Du skal altså vise, at du har forsøgt at finde din vej i den jungle af, hvad man kan. Det betyder mindre, om du faktisk har fundet retningen, men dit engagement i din egen udvikling er vigtigt.

Læs artiklen om hvordan du bygger en god ansøgning op. Klik her…

Din personlighed er afgørende

Uanset, hvad du skriver i din ansøgning, er din personlighed afgørende. Der er nemlig nogle afgørende faktorer, der adskiller de interessante ansøgere fra resten:

Engagement: Du skal med din ansøgning og dine aktiviteter vise, at du har haft et engagement i din faglige fremgang. Det betyder mindre, at dine valg har været perfekte fra starten, men du skal kunne vise, at du har haft engagementet til at afsøge mulighederne.

Drive: Du skal også kunne fortælle om, at du har sat energi bag dine ideer, og at du har haft ihærdighed nok til at give dig selv nogle relevante oplevelser.


Komplet jobsøgningsguide for dyrlægestuderende og nyuddannede

Se quick-guiden til at få det første job som nyuddannet.

Få alt den inforationer du skal bruge i artiklen her…


Kompetencer og specialisering

Det kan virke næsten uvirkeligt at skulle ud direkte fra skolen og fungere som ”rigtig dyrlæge”.

Jens Eslau fortæller dog, at hvis det teoretiske er på plads, skal han og de kommende kollegaer nok lære dig op i alt det praktiske.

Du kan selvfølgelig ikke have udvidede kompetencer inden for et bestemt specialområde. Det betyder også, at nyuddannede ikke altid er så interessante for et stort sted som Københavns Dyrehospital AniCura.

Hvis du vil ind på et af de større steder, kan du lige så godt tænke over, hvilken specialisering, du vil fokusere på fra starten.

Selve specialiseringen kommer på stedet – især hvis du har engagementet. Så kan du lære af dine ældre og mere erfarne kollegaer.

Det kræver, at du har drivet og viljen til at lære og vil ofre dig for det. Så skal du nok lære det praktiske.

Kommunikation med rigtige mennesker

God og effektiv kommunikation er en af vores helt store uddannelsesmæssige udfordringer i øjeblikket.

Jens og jeg snakker i interviewet om, hvor vigtigt det er at kunne formulere sig i et klart sprog – ikke noget med græske sygdomsbetegnelser og alle mulige forkortelse. Man skal kunne forklare sig i et sprog, alle kan forstå.

Du finder din personlige stil med erfaringen, og derfor er det vigtigt, at du får netop erfaring. Det betyder også, at du vil have en fordel, hvis du har brugt din tid på andet end kun dine faglige studier.

Hvis du ikke har erfaringerne med at indgå i et team og få en dagligdag til at fungere, vil du være en mindre interessant ansøger. Gode karakterer er selvfølgelig godt, men det betyder ikke så meget, hvis ikke du kan fungere sammen med dine kollegaer og klienter.

Hvis du har nogle oplevelser med at møde andre mennesker og dermed forhåbentlig større forståelse for andre menneskers liv og kommunikation, vil du have en større chance for at blive ansat hos én som Jens.

Samtalen

Til sidst i interviewet snakker Jens Eslau og jeg om, hvordan selve jobsamtalen foregår.

Hovedpointen her er: Det ikke gør så meget, om du er god til at sælge dig selv og sige de rigtige ting. Det skal de nok se igennem. Det er som med ansøgningen vigtigere, at du får vist, at du har en plan for dit faglige virke og drive til at nå dit mål.

Og så er det godt at være lidt forberedt. Tænk over, hvorfor du har søgt netop her? Det kan være rigtig svært at svare på, hvis ikke du kender dem på stedet, men du skal som minimum have set på hjemmesiden, så du ved lidt om, hvad de er for nogle.

Relevante links

Kan køer kan få Cushings?

Køer kan teknisk set få en tilstand, der ligner Cushings sygdom, men det er ekstremt sjældent. Cushings sygdom, også kendt som hyperadrenokorticisme, er mest almindelig hos hunde og heste og skyldes en tumor på hypofysen eller binyrerne, som fører til overproduktion af kortikosteroider​ (Merck Veterinary Manual)​​ (Cornell Vet School)​. Der er ikke mange dokumenterede tilfælde af Cushings sygdom hos køer, og symptomer som øget tørst, appetit og urinering, forhøjet blodsukker og muskelatrofi er mere almindeligt observeret hos andre dyr​ (Cattle Today)​.

succes quote from brian tracy: the key to success is action

Handyguide til jobsøgning og den nyuddannede

…og bogen om de bekymringer dyrlægestuderende gør sig (unødigt).

Sådan får du dit første job som nyuddannet dyrlæge! Først og fremmest skal du huske, at du kan, du vil, og der er ikke noget bøvl med dig. 

Denne PDF er en gratis bonus du når, når du tilmelder dig Nyhedsbrev For Dyrlæger. Du kan altid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spam’er dig